KOVANO GVOŽĐE

Kovano gvožđe

Kovano gvožđe s obzirom na svoj kvalitet je jedan od retkih materijala koji svoju primenu nalazi već vekovima, a i danas se vrlo često koristi.

Kovane dvorišne ograde, kovane stepenišne ograde, kovane balkonske ograde, bezbednosne rešetke za prozore, bezbednosne rešetke za vrata, stolovi, stolice, nadstrešnice ..., samo su neki od mogućih proizvoda, koji se rade elementima od kovanog gvožđa. Vrhunskog su kvaliteta, dizajna i dugog roka trajanja, pa se mogu ispuniti sve želje dizajnera i investitora. Klasični su spoj snage i lepote, pa tako uspevaju odoleti zubu vremena dugi niz godina.

Nekad su se kovane ograde izrađivale pod kovačkom vatrom, bila je to neprecizna i mukotrpna izrada pojedinih elemenata, elementi su se zakivali međusobno, i retko je koji elemenat izgledao kao onaj pre njega.

Današnji proizvodi od kovanog gvožđa izrađuju se od različitih kovanih elemenata koji se međusobno učvršćuju varenjem ali ih činjenica ne čini manje lepim, a moderne tehnologije ovu vrstu bravarske industrije čine jednu od najtraženijih na tržištu. Elementi od kojih se danas sastavljaju kovane ograde nabavljaju se posebno, pa se zavaruju na profile, većinom su napravljeni na specijalnim mašinama i svaki je deo indentičan onom prethodnom. Ograde se na kraju vrlo često pocinkuju, a zatim lakiraju specijalnim lakovima zbog kojih dobijemo efekat dotrajalog i antičkog izgleda.

U ponudi su sve vrste elemenata kovanog materijala: tučeni profili, dekorativne kugle, rozete i pločice, kvake, razni umetci, cvetovi, listovi, stubovi, paneli, kovani vrhovi, rukohvati, torzije, pleteni štapovi, kopče, zakovice ...

Kovano gvožđe

Kovano gvožđe

Svi naši radovi od kovanog gvožđa su izrađeni po meri i prema željama naših kupaca.

Iz naše ponude kovanog gvožđa možete izabrati:

  • Kovane kapije (klizne, krilne)
  • Kovane ograde
  • Zaštitne prozorske rešetke od kovanog gvožđa
  • Spiralne stepenice od kovanog gvožđa
  • Nadstrešnica ( tende ) različitog dizajna
  • Raznih čelične konstrukcije

Na svim našim proizvodima vršimo odgovarajuću zaštitu od korozije, bojenje i dekorisanje u željenu boju.

Za sve naše kapije (klizne i krilne) osim ručnog otvaranja nudimo i opciju automatskog otvaranja.

Kontaktirajte nas radi detaljnih informacija u vezi naših proizvoda.