SPUŠTENI PLAFONI

Prednosti spuštenih plafona

Spušteni plafoni

Spušteni plafoni idealno su rešenje, kako za moderno uređene prostore, tako i za adaptaciju starijih devastiranih prostora i enterijera. Mogućnosti kreativnog oblikovanja su gotovo beskonačne. Gipsane elemente postavljamo prema vašim individualnim zahtevima i možemo ih postaviti uz brojne varijacije. Tako savršeno oblikovan spušteni plafon postaće uskoro središte pozornosti u vašem stanu, kancelariji, restoranu, hotelu ili bilo kojem drugom objektu.

Jedna od osnovnih predosti koje dobijate korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevisnskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti i opcija koje imate na raspolaganju u odabiru konačnog rešenja za vaš prostor. Po svojim karakteristikama gips ploče se lako obrađuju, male su mase po kvadratu i nisu statičko opterećenje za objekat a prilikom njihovog postavljanja brzo se pokriva velika površina što sve zajedno čini ove ploče idealnim za korišćenje u izradi plafonskih sistema i konstrukcija.

Konstrukcija i izrada spuštenog plafona

Same ploče se fiksiraju na metalne nosače koji kada se ispravno postave čine jednu jaku i čvrstu podkonstrukciju. Ta podkonstukcija osim što ima za cilj da podržava spušteni plafon često se može iskoristiti na još nekoliko korisnih načina (postavka elektro instalacija, ugradnja rasvete, postavka izolacionog materijala su samo od nekih primena).

Sama izvedba spuštenog plafona vam donosi nekoliko prednosti:

Lako se sprovodi elektro instalacija (nema probijanja kanala kroz plafon, štemovanja)
Lakša manipulacija elektro instalacijama pri promeni pozicije potrošača
Gips Ploce pokrivaju eventualne nedostatke i neravnine plafona
Spuštenim plafonom se maskiraju instalacije i grede
Spuštenim plafonom se formira prostor koji je odličan izolator

Spušteni plafoni i estetika prostorije

Posebnu primenu spušteni plafoni imaju u podizanju estetike prostorije. U kombinaciji sa adekvatnom rasvetom spušteni plafon može biti presudan faktor koji određuje konačan izgled sobe. Raznim oblicima, formama, stepenastim ravnima i kaskadama u mogućnosti ste da naglasite određene delove sobe, da prostoriji date dubinu, širinu i prostor. Pravilnim pozicioniranjem rasvete možete naglasti zone u prostoriji (na primer zonu za sedenje u dnevnoj sobi ili izložbeni odeljak u vašem poslovnom prostoru).

Cene spuštenih plafona

Osnovna cena izrade spuštenih plafona se daje po kvadratu pokrivene površine. Možete sami nabaviti materijal pri čemu mi samo vršimo radove ili nam možete takođe prepustiti gradnju po sistemu "ključ u ruke" pri čemu mi snosimo sve troškove. Ono što se mora napomenuti je da se posebno naplaćuje otvaranje sijaličnih otvora na gips karton pločama, izrada krivolinijskih i kaskadnih formi kao i svih drugih posebnih zahteva koje imate kada su gipsarski radovi u pitanju. Kliknite na cenovnik i pogledajte cene.